MUSIKPRODUKTION

Radioguru kan hjælpe dig med musikproduktion. Musik i radioreklamer bør dog kun bruges, når det giver mening. Bruges det rigtigt kan gøre rigtig mange gode ting i både TV- og radioreklamer.

“Vi bliver påvirket af lyd, selvom vi ikke er opmærksomme på den. Derfor er musik et meget stærkt kommunikativt redskab. Hvis du ikke vil se på billeder, kan du se den anden vej. Men musik kan du ikke flygte fra.”

Nicolai Graakjær, lektor ved Institut for Kommunikation, Aalborg Universitet.
Forfatter til bogen ’Musik i tv-reklamer – teori og analyse’.

UNDERHOLDNING

Musik hjælper med at gøre en radioreklame mere underholdende at lytte til. På denne måde er vi i stand til at fange mere sympati og opmærksomhed. Musikken fungerer altså som bro mellem lytteren og reklamen.

STEMNING

En anden grundlæggende egenskab ved musik er at støtte en reklames struktur og historie. Den kan skabe en stemning og understøtte eller understrege fortællingen og dramatikken i historien – eller fortælle en historie i sig selv. Med andre ord, så kan musik fungere som et anker, der fuldender den samlede betydning.

HUKOMMELSE

Vi kender alle sammen, at vi får en sang på hjernen, hvor vi ikke kan lade være med at synge med. Der er mulighed for, at en vi husker en sunget tekst bedre end en speak, fordi musik har tendens til at blive hængende i længere tid.

DEN RØDE TRÅD

Og er man en annoncør, der bruger radio ofte kan musikken være med til at skabe en rød tråd. Også over til andre medier som f.eks. TV og biografreklamer.

RAM MÅLGRUPPEN

Ved at bruge den rigtige musikalske genrer kan vi appellere til den rigtige målgruppe.

SOM LYDLOGO

Musik er desuden ofte den bærende del af et lydlogo, som skaber en forbindelse til et brand. Du kan se meget mere om lydlogoer her.

RADIOGURU LEVERER MUSIKKEN

Musikproduktion er en naturlig del, at hvad Radioguru leverer. Via licensaftaler med musikforlag, kontakter til rettighedshavere og samarbejde med nogle af de bedste komponister kan vi løfte enhver opgave.

EKSEMPLER

I visse tilfælde er det en god idé at specialkomponere og indspille musikken. I andre tilfælde kan Radioguru hjælpe med at finde musik fra musikforlag, som vi har licensaftaler med.

RET & RÅD

Denne kampagne for Ret & Råd kom i slipstrømmen fra DRs serie Arvingerne. Her genskabte vi stemningen med specialkomponeret musik, der lagde sig tæt op ad stilen i kendingsmelodien.


LEGO TECHNIC

I forbindelse med produktion af LEGO® Technic™ Podcast, komponerede og producerede vi musikken. Ud over det der blev brugt i starten og slutningen, lavede vi variationer, som blev brugt til at skabe underlægningsstemning undervejs.

Klik her for at læse mere om projektet.


TV 2 – ARMADILLO

I radioreklamen for TV 2’s Armadillo aften, brugte vi musikken fra filmen, der var med til at skabe en intens stemning.

MOSTRUP

Vi frikøbte brugsretten til melodien og genindspillede med ny tekst.

L’EASY

Da vi (sammen med reklamebureauet Nørgård Mikkelsen) begyndte at producere radioreklamer for L’Easy frikøbte vi rettighederne til det gamle Leo Mathiesen nummer “Take It Easy” og fik den genindspillet. Den benyttes fast i både TV- og radioreklamer som lydlogo for L’Easy. Specielt er de sidste par sekunder markante og er i den grad blevet deres logo i lyd.

KONTAKT RADIOGURU

Kontakt Radioguru og hør nærmere.